Wat doen wij tijdens corona??

Wat doen wij tijdens corona??

April 22, 2020

Hoe strak we alles ook plannen, hoeveel we ons ook voorbereiden op wat er komen gaat.. We weten nooit waar we terecht komen, of bij wie.
Klinkt een beetje filosofisch niet? Iemand anders, die dicht bij mij staat, zal het al bijna zweverig noemen als ik dit zeg. Maar het is wel een feit.

We kunnen wel stellen dat het afgelopen jaar een jaar vol verassingen is. Een jaar vol onverwachte wendingen. Telkens weer die voorbereiding om alles zo goed mogelijk te doorlopen, maar toch iedere keer weer blijkt wel weer dat we niet wisten waar we aan toe waren.
VinoFera op zichzelf is voor ons een ontzettende verrassing geweest, één waar we soms nog steeds vol ongeloof van genieten. Onze missie is om passies met elkaar te delen, met jou te delen. Met onze passie en de smaken die wij leveren, de mensen bij elkaar te brengen. 

Douwe Egberts kreeg dat als geen ander voor elkaar in de jaren 90 met zijn koffie, waar zij met hun “zwarte goud’ een beleving wisten te creëren waarbij men met elkaar samen kwam. Zij in de jaren 90, voor ons word het sinds de start van VinoFera alleen maar meer duidelijk dat wij wellicht dezelfde missie hebben. Mensen samenbrengen.

Voor ons was het snel duidelijk dat wij aan het begin staan, niet meer van een uitdaging maar van een familie. Zoals wij het noemen; onze wijnfamilie. Parels van wijnen sluiten zich aan bij onze collectie waar deze door geweldige kanjers gemaakt worden – aan de andere kant sluiten zich partijen bij ons aan waar wij nu al ontzettend trots op zijn. Trots om ze in onze wijnfamilie te hebben, maar zeker trots dat zij met ons meegenieten.

Goed, ik dwaal wellicht wat af.. Want waar het me nu om gaat is die verrassing, de onverwachte wendingen van het afgelopen jaar. Hoe leuk wij ook vooruitgingen, ineens stond zakelijk werkelijk alles stil. Geen wijn die meer verzonden wordt, partners zijn dicht enz. Corona staat op de stoep.

Wij beseffen ons dat wij als startende ondernemer het best eens moeilijk kunnen krijgen, maar wij gaan niet stilzitten. Dat kunnen we niet, dat willen we niet.
Wij wonen en werken in een omgeving waar zowel jongeren als ouderen dicht op elkaar wonen, maar toch zo gescheiden.

Hoe gaaf is het dat we een groep jongeren hebben weten te verzamelen om te helpen. Een gevarieerde groep waarvan ieder op zijn manier en met zijn eigen redenen zijn steentje bij wil dragen om met zijn allen deze periode positief af te sluiten. Het begrip familie krijgt hiermee voor ons een hele andere wending.
Waar we eigenlijk bezig zouden zijn met het opzetten van onze wijnshop leren wij geweldige mensen kennen. Om samen de schouders eronder te zetten, of elkaar te steunen in moeilijke tijden. Het ene moment staan we gezamenlijk te koken om vervolgens maaltijden te bezorgen bij de ouderen in de wijk, vervolgens worden er boodschappen rondes voor hen gedaan.

Peet, voor ons een bevriende kaasboer heeft vervolgens 4 van de 6 marktdagen verloren en verliest zijn inkomen. Dan gaan we toch gewoon met iedereen praten? Vervolgens heeft hij zomaar zijn eigen vitrine in een lokale winkel op Katendrecht & worden zijn kazen daarnaast al verkocht aan de ouderen in de buurt. 
Nog voordat zijn kazen in de vitrine liggen belt Peet op, “zeg.. Een collega van mij die in de vleeswaren zit voor de horeca zit in de problemen, ik sta mijn stukje koeling af”. Waarop Cor, de vleeshandelaar, inmiddels 3 pallets vlees aflevert. Omdat mensen weten dat hij in de problemen raakt, wordt deze actie flink verspreid. Of iemand nou een stuk vlees koopt, of gaat lobbyen… We willen allemaal onze schouders eronder zetten!

Inmiddels gaat het maar door en door, waarna we eergister de sleutel hebben mogen ontvangen van een commerciële ruimte. Christian (Humanitas), een van de personen waar we mee samen werken m.b.t. de hulp in de wijk komt even langs.. En voor ik het besef staan we hier beiden te dromen van het potentieel. Wat zou dit een gave plek zijn voor een mooie wijnbar – winkel. Nog specifieker, voor VinoFera!

Het is een rare tijd waar veel connecties worden gelegd met nieuwe mensen. Ook meteen vrij intense connecties omdat we weten dat we elkaar willen helpen in een situatie waar we allemaal sterk en positief uit willen komen. 
Dus voor nu, even geen wijnfamilie.. Maar gewoon, familie. Klinkt diep, niet? Maar misschien moeten we het wel zo zien, want we staan immers voor elkaar klaar.

Nee, ik deel dit niet met jullie om een schouderklopje te krijgen o.i.d.… integendeel. Zoals gezegd, het is een vreemde tijd. Het is makkelijk om hier maar van te gaan balen. Of het “kut” te vinden dat je niks kunt. Maar wij gaan niet stil zitten en ervaren op sommige vlakken misschien wel de warmste tijden uit ons leven. 

Wij halen een ontzettend mooie ervaring uit een vreemde tijd. Dat gunnen we iedereen.
Want heel eerlijk, onze zaak staat nu nagenoeg stil.. Wij groeien door! Het is nu midden in de nacht en moet bekennen dat ik tijdens het beseffen en schrijven van deze ervaring zit te lachen, maar tegelijk een traan weg mag vegen. Want wauw!

Onze tijd komt na Corona, dan drinken wij met iedereen een heerlijk biologisch wijntje!

Proost, en vergeet niet te genieten!

Boons Pitstop doet mee!