Wijn voor het goede doel?

Wijn voor het goede doel?

June 07, 2020

Ik denk dat we met zijn allen wel vast kunnen stellen dat de afgelopen 3 maanden een vreemde periode is geweest. Vrijwel alles is plots stil komen te staan in deze tijd. Zoals je wellicht in ons eerdere bericht hebt gelezen is dit ook voor ons het geval geweest.

Wij hebben er echter voor gekozen om niet stil te staan en daar zijn wij ontzettend blij mee!
Zo hebben wij deze periode hand in hand – schouder aan schouder (uiteraard op gepaste afstand) gestaan met vele bewoners & ondernemers uit de regio en zelfs daarbuiten.

Mooi om te zien is dat er veelal jongere bewoners van Cobana te Rotterdam zich in zijn gaan zetten voor de oudere bewoners in de wijk. Bewoners die onverwachts veelal thuis zaten hebben zich daarom dagelijks ingezet.
Nu alles weer enigszins “normaal” begint te worden, is de inzet ook een stuk moeilijker geworden.

Om te voorkomen dat de ouderen hierom weer op eigen benen moeten staan, met de risico’s van dien, zijn wij met spoed nieuwe vrijwilligers aan het zoeken. Dit verloopt gelukkig goed! Het is zo ontzettend mooi om te zien dat we nog steeds die bereidheid met zijn allen hebben om elkaar te helpen. Zeker als dat ertoe leidt dat de ouderen nog even veilig in hun eigen omgeving kunnen blijven.

Zoals wij de afgelopen 3 maanden o.a. al hebben gedaan blijven wij ons samen met de bewoners van Cobana inzetten op de dagelijkse voorziening van maaltijden voor degenen die vanwege hun gezondheid beter thuis kunnen blijven.

Nu schrijven wij normaliter een stukje om jullie te informeren etc. Vandaag is dit anders.
Vandaag schrijf ik dit stuk, omdat wij jouw hulp hierbij willen vragen. 

Onder de beschikbare vrijwilligers blijven er helaas nog weinig over met een rijbewijs en auto. Hierdoor wordt het lastig om de maaltijden te bezorgen.
Wij laten ons hierdoor niet tegenhouden en hebben daarom het volgende bedacht.

Wij willen vanuit VinoFera een bakfiets aanschaffen om de bezorging te blijven faciliteren en meteen beschikbaar te stellen voor overige initiatieven in de wijk.
Wij plaatsen hiervoor de wijnen van Quvestra; Sinfonia in Bianco & Sinfonia in Rosso in de aanbieding.

Van €17,50 per fles voor €15,50. Daarvan staan wij ook nog €2,- per fles af voor de bakfiets.
Zo hopen wij zo snel mogelijk een bedrag van minstens €500,- op te sparen om een degelijke, tweedehandse bakfiets aan te schaffen en beschikbaar te stellen.

Drink je nou geen wijn? Doneren mag natuurlijk altijd!

*P.s. Wij zijn uiteraard blij met iedere bestelling, we vragen je wel om jouw begrip en bij bestelling buiten Rotterdam e.o. per doos te bestellen i.v.m. de verzendkosten.