Friet met wijn!

Friet met wijn!

June 07, 2020

Friet met wijn?! Vreemde combi zal je wel denken!
Haha maar nee, niets is minder waar!
Uiteraard met de juiste frieten en de juiste wijn maak je de gouden combi!

Zo’n 3 maanden geleden wandelden wij voor het eerst binnen in de nieuwe cafetaria in Rotterdam op Katendrecht. Friet @ Katendrecht wel te verstaan.
Al snel viel op dat het geen standaard cafetaria is zoals wij die kennen. Achterin de zaak zagen wij, denk ik, wel honderden kilo’s aardappelen liggen. Van die heerlijke grote bonken vers van het land!

Een eerste indruk is belangrijk en dit maakt wel meteen een hele goede indruk! Zo enthousiast als wij zijn, bestellen we meteen onze frieten en snacks. Na de bestelling zien we dat de aardappelen grondig worden gewassen en daarna met brute kracht worden gesneden. Wat normaal een snelle hap tussendoor is, werd voor ons meteen een beleving!

Sinds dit bezoek zijn wij hier wekelijks te vinden. Zo goed als de beleving is, nog beter is de kwaliteit en de smaak! Een echte aanrader dus.
Na enkele bezoeken, later helaas op afhaal i.v.m. corona. Kwam bij ons spontaan het idee om.. Ja, hoe vreemd dan ook, wijn erbij te drinken
Het liefst drinken wij overal wijn bij maar ja, soms gaat dat gewoon niet.

Wat blijkt!? En of dit een goede combi is! Een gouden combi; zo goudgeel als de frieten gebakken worden!
Uiteraard is het van belang om hier de juiste wijn bij te kiezen, want de smaken van zowel de friet als de wijn kunnen snel tegenover elkaar wegvallen i.p.v. aanvullen.

Wij hebben voor onze proeverij gekozen op de wijnen van Quvestra.

De basis begint bij de Sinfonia in Bianco. Een heerlijke & soepele witte wijn, met een uitgesproken smaak die zich perfect uit in combinatie met de friet. Het leuke is dat Friet @ Katendrecht gebruik maakt van de echte Zaanse mayo & zijn huisgemaakte mayo. Perfecte combi met de wijn!

Maar… Friet @ Katendrecht gaat natuurlijk verder dan alleen een frietje met.
Zo staan er op de kaart verschillende producten met invloed van truffel. Nee, niet de oud Hollandsche magische truffels... Maar truffel vers uit Italië. Het land waar wij aan verkocht zijn als het gaat om de wijnen!

De Sinfonia in Rosso is een heerlijke wijn met redelijk aanwezige tannines. Ik denk dat je dus wel begrijpt dat dit de smaak van friet ontzettend gaat overheersen. Wanneer je echter nog maar een klein beetje truffelmayo erbij gebruikt, wordt je net zo stil als een Franse Bull die lekker ligt te snurken!
Als je er nog nooit één gehoord hebt; daar komt een hele lange “Hmmmmmmmm” uit!
Vergeet de truffelkroketjes & huisgemaakte stoof trouwens niet. Ik denk dat we daar niks meer op aan kunnen vullen!

Wil je op de traditionele zondag-friet-dag nog eens iets feestelijker uitpakken? Of heb je een kinderfeestje waar je als ouder aan moet meedoen? Schenk dan lekker een glaasje bubbels in! De Gaudium vult zich perfect aan op de Friet pulled chicken. De rijke aanvulling van kerrie en subtiele Oosterse hints lijken zich echt goed te combineren met de Italiaanse bubbels.
Dus doe eens gek! Kinders aan de appelsap en jij aan de bubbels! ;)

Heb je nou zin gekregen in een van deze combi's? Binnen Rotterdam bezorgen wij 7 dagen per week vaak dezelfde dag nog!
Klik hier voor de wijnen!

Eet smakelijk ;)